Start uw zoektocht

Logo Gold Costa Real Estate

Stap 1: Besluit om te kopen

De beslissing om je eerste huis te kopen (of vakantie woning) is een van de grootste en beste keuzes die je ooit zou kunnen maken. Een huis is immers de grootste – en meest emotionele – investering waar de meeste mensen in hun leven mee te maken zullen krijgen. Dus, hoe weet je of het het juiste moment is om te kopen?

Er is nooit een verkeerd moment om het juiste huis te kopen. De vraag is het vinden van de juiste aankoop en de tijd nemen om uw financiën zorgvuldig te evalueren.

Een woningaankoop is een belangrijke stap die veel voordelen kan bieden. Het kopen van een eigen huis is een geweldige investering die verschillende financiële voordelen kan opleveren - vermogensopbouw, waardewaardering, automatisch spaarplan - om nog maar te zwijgen van een nieuw gevoel van trots!

Begin vandaag nog met het bekijken van uw opties. Je hoeft niet alles te weten. Uw Gold Costa-agent staat klaar om u door elke stap van het proces te helpen.

Stap 2: Huur een makalaar in

Wanneer u op zoek bent naar een vastgoed professional om u te helpen, weet dan dat vooral goede agenten hun klanten op de eerste plaats zetten. Dit is je droom, en je agent is je advocaat om je te helpen je droom waar te maken.

Een geweldige makelaar is :

1.     Informeer u over de huidige omstandigheden van de markt aan de Costa del Sol.

2.     Analyseer wat je wilt en wat je nodig hebt in je volgende droom woning.

3.     Coördineer het werk van andere benodigde professionals gedurende het hele proces.

4.     Begeleidt u naar woningen die voldoen aan uw criteria en budget.

5.     Onderhandel namens u om u de best mogelijke deal te krijgen.

6.     Controleert papierwerk en deadlines.

7.     Informeer en bespreek met u en stel oplossingen voor om eventuele problemen op te lossen.

Laat ons uw wensen weten en wij selecteren voor u verschillende woningen:

  1. Wij sturen u een selectie van verschillende woningen.

  2. Nadien kunnen uw wensen nog aangepast worden.

  3. Wij kunnen voor uw de woning bezoeken en doen een video call met u.

  4. U maakt een afspraak voor het bezoeken van uw geselecteerde woningen.

Stap 3: Veilige financiering

Om het financieringsproces zo makelijk mogelijk te maken, vraagt u uw agent om u voor te stellen aan de gewenste financieringsadviseur. Deze professional zal met u en uw agent samenwerken om ervoor te zorgen dat het financiële aspect van uw woningaankoop stressvrij is.

Wat gaat de consultant voor u doen?

1.     Bekijk uw huidige financiën.

2.     Bespreek de mogelijkheden die u heeft tijdens het aankoopproces van de woning.

3.     Begeleid u naar een geschikte prijs.

4.     Onderhandel namens u om u de beste deal te krijgen - prijs, rentetarieven, goedkeuring van leningen.

5.     U op de hoogte houden en op de hoogte houden van het gehele financiële proces tijdens uw aankoop.

Stap 4: U vind uw woning

Dus je hebt je vertrouwde adviseurs ontmoet en nu ben je klaar om te beginnen met zoeken. Maar hoe of waar begin je? Er zijn vele woningen en duiken in het ondiepe  kan overweldigend en verwarrend worden. Uw Gold Costa-agent helpt u om woningen nauwkeuriger te lokaliseren die aan uw criteria voldoen. De juiste woning voldoet aan al uw belangrijke behoeften en zoveel mogelijk van uw extra wensen.

Enkele vragen die u zich kunt stellen, zijn onder meer:

1.     Welke voorzieningen zijn cruciaal voor u en uw gezin?

2.     Hoeveel ruimte heb je nodig en waarom?

3.     Wat is kritischer: locatie of grootte?

4.     Hoe belangrijk is waardestijging van een woning?

5.     Is buurtstabiliteit een prioriteit?

6.     Is toegankelijkheid van hoofdroutes een prioriteit?

Stap 5: Doe een bod

Zodra u een woning hebt gevonden waar je van houdt, is de volgende stap het bepalen van een prijs. Het is belangrijk om te onthouden dat een huis een investering is. Uw agent kan u informatie geven over andere eigendommen in de buurt om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen als het gaat om de prijs. Vertrouw op uw agent deze zal u informeren en u door het aanbiedingsproces te leiden.

Enkele dingen om rekening mee te houden bij het bepalen van de beste prijs voor u:

1.     Catalogusprijs – Begin met de prijs waarop de woning wordt vermeld. Dit geeft u een basis bij het kijken naar de waarde van het huis.

2.     Marktanalyse - Uw agent geeft u een idee van vergelijkbare woningwaarden in de buurt om u te helpen beslissen of de prijs gelijk is.

3.     Verbeteringen - Uw agent kan u een lijst met verbeteringen aan de woning geven en u helpen de marktwaarde te bepalen.

Stap 6:  Tweede bezichtiging.

Uw agent zal u voorzien van de verbeteringen en uitdagingen in uw huis. Op deze manier weet u waar u aan begint voordat u de aankoop voltooit.

Het is zeer belangrijk om de woning de tweede keer te bezoeken, heeft u nog steeds het zelfde gevoel, en met dit bezoek kijkt u vaak anders naar de woning.

Weten wat er wel en niet aan uw huis is gedaan, is belangrijke informatie om te hebben in het koopproces. Hoewel updates uw woningwaarde kunnen verhogen, kan schade geld uit uw zak halen. Uw grootste zorg is de mogelijkheid van structurele schade, die kan komen van water, verschuivende grond of slechte constructie.

Heel vaak lijkt een probleem groot, maar kan met heel weinig moeite worden opgelost en niet met een enorm budget.

Stap 7: Aankoop afsluiten.

Zodra je een prijs hebt bepaald waar je je comfortabel bij voelt, zit je in het "aankoop" traject! Maar om ervoor te zorgen dat u de aankoop van onroerend goed niet in gevaar brengen, hebt u een paar verantwoordelijkheden waar u rekening mee moet houden.

Deze omvatten:

Controle houden over uw krediet en financiën - Doe in deze periode geen grote aankopen. Het is belangrijk om uw financiën stabiel te houden tijdens het aankoopproces. Neem contact op met uw financieel adviseur voor begeleiding.

Contact houden met uw agent en financieel adviseur - Het is belangrijk om tijdens dit proces in constante communicatie te blijven met uw Gold Costa-agent en financiële gids. Zorg ervoor dat u alle telefoontjes terugbelt en het papierwerk snel voltooit. Wees ook niet bang om vragen te stellen. Uw team is er om u te helpen!

Stap 8: Bescherm uw investering

Gefeliciteerd, en welkom in uw droom woning! Het aankoopproces van de woning is voltooid, wat betekent dat het tijd is voor uw onderhoudsplan! Het is nu uw verantwoordelijkheid, en in uw financieel belang, om uw investering voor de komende jaren te beschermen. Het uitvoeren van routineonderhoud aan de systemen van uw huis is altijd betaalbaarder dan het later moeten oplossen van grote problemen. Let op tekenen van lekkage, beschadiging en slijtage.

En vergeet niet, alleen omdat de verkoop is voltooid, uw relatie met uw Gold Costa agent hoeft niet te eindigen! Nadat u hebt gekocht, kan uw makelaar u nog steeds helpen - informatie verstrekken over de vastgoedmarkt, aannemers en reparatiediensten vinden en zelfs de huidige waarde van uw huis volgen.

Ook u kunt beslissen om uw woning te gaan verhuren, wij kunnen u daarbij ook adviseren. Met het verhuren van uw woning krijgt u inkomsten die aantrekkelijk zijn uw kosten zoals community fees en hypotheek en onderhoud kosten te betalen. Voor meer info kunt u onze verhuur afdeling bezoeken op www.goldcostaholidays.com

Geniet van uw aankoop !!

Zoek uw woning
Gold Costa Real Estate